lauantai 15. lokakuuta 2011

Valinnan varaa?

Ihan oikeasti! Mä tahdon pojille enemmän valinnan varaa! Esimerkki H&M:n nettikaupan uutuksia tuotteita on 37kpl ja pojille niistä oli n.7kpl... hmm...
Lindexin verkkokaupan alessa oli 54kpl poikien tuotteita,tytöille 85kpl... Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin....
Tytölle voi pukea sinisen paidan,siniset housut, auton kuvia jne.. Mutta pueppas pojalle punaisen haalarin, kukallisen paidan tai vaaleanpunaiset housut... Vai onko useimman ihmisen ajatusmaailma ahdas?

Silloin kun tuo isompi ritari oli vauva niin en raaskinnut ostaa 56cm toppahaalaria, joten onnellisena otin vastaan serkkutytön punaisen haalarin.. Noh kaupassa mummeli tuli vastaan ja alkoi lepertelemään "oi ku nätti tyttö, aivan kaunotar!" korjasin siihen että rattaissa kylläkin köllii poikapuolinen otus niin hertsyyteli, mummelihan sai sydärin! "KUIN SÄ OLET PUKENUT POJAN PUNAISEEN HAALARIIN!!! SEHÄN SAA TRAUMOJA!"
Kyllä, tuo kuukauden ikäinen puklumoottorihan tässä ne traumat saa....

Tyttö kulkee sinisessa tuulipuvussa ja mummot toteaa: "ihanaa kun tytöille tehdään muutakin väriä kuin punaista ja pinkkiä..." Puet pinkin paidan pojalle niin mummot toteaa: "Jahas, olet tekemässä pojastasi homoa!" Mutta toisaalta en kyllä tällä hetkellä tykkää yhtään tytöille suunnatuista vaatteista... Jos et halua hello kittyä tai prinsessaa niin jäljelle jää mikä? Housut joiden ahterissa lukee "girly girl".. Protestoin tätä muotia ja ostan kummitytölleni ainoastaan mustia ja harmaita vaatteita, onneksi neidin äiti oikein tahtookin tätä..

Jahas ja takas poikiin... Omien lapsien kohdalla tuo vaatetus menee nykyään ihan ok. Isompi tahtoo mustaa,mustaa ja mustaa... Punainenkin kelpaa kunhan siinä on Manchester United:n logo. Pienempi taas rakastaa ruskeaa,vihreää ja mustaa.. Ja junia, autoja ja bamsea..

Isomman vaatetyyliin kuuluvat nämä:





Pienempi ritareista rakastaa junia ja farkkujen ja housujen pitää olla tuommoisia missä on resorit nilkoissa...







Nyt ratkoon kiistaa jääkiekkomaalivahdinkypärästä....


2 kommenttia:

  1. Itse huomannut samaa. Hyvä esimerkki siitä on Lindexin liikkeestä. Elikkäs.. Tytöille vaatehyllyjä oli 5kpl ja pojille 1kpl...

    VastaaPoista
  2. Meillä on pojilla paljon pinkkiä. :) Yhdistelen niitä useimmiten pääkallovaatteisiin niin ei tuu tyttöefektiä. Tosin se nyt on ihan se ja sama että mitä tolla isommalla on päällä niin aina sitä tytöksi luullaan hiusten takia. Pojilla kun pitäs aina olla joku kynitty siilitukka. YÖKS.

    Sitten meillä on paljon myös lilaa ja punaista mitkä varmaan myös mielletään enemmän tyttöväreiksi. Minusta se on ihan vaan siitä kiinni että mihin ne "tyttöjen väriset" vaatteet yhdistää.

    Sen että tuleeko noista homoja näkee varmaan sitten kun kasvavat. :D

    VastaaPoista