maanantai 10. lokakuuta 2011

Ritareiden vaatteet

Kierrätys on kivaa! Ihanaa kun pienet vaatteet saa laittaa kiertoon eikä niitä jää nurkkiin pyörimään.
Mutta! ja tämä on iso mutta! Ainakin meidän isomman ritarin kamppeet on siinä kunnossa että niitä ei voi laittaa enää kiertoon. Kaikki housut 100cm ylöspäin ovat niin rikkipuhkikatki ettei tosikaan! Ihan oikeasti! Mitä noi jätkänpätkät oikein touhuaa?
Olisitte nähneet tämän äitin ilmeen kun Ritarini kotiutui adidaksen housuissa (lahjaksi saatu, itse en raaskisi ostaakkaan) ja housujen polvet,siis MOLEMMAT polvet olivat aivan hajalla. Kysyin että mitä kummaa sä olet touhunut?! Herra vastasi ihmeissään: "NO mä vaan leikin!"

Nykyajan ulkovermeitä kaupataan että nämä on kestäviä jnejne... Ostin sitten Name It:n ulkoiluhousut herralle ja myyjäkin siinä vakuutteli että "On sitten kestävät! Ja kun teidän lapsilta jää pieniksi niin näissä on sitten loistava jälleenmyynti-arvo, laitat vaan huuto.nettiin myyntiin!" Sydän verta valuen maksoin ne ja vannoin että nämä kyllä pidetään kunnossa.
En tiedä pitäisköhän sitä nyt soittaa sille myyjälle että "ei näillä housuilla ole kauhean iso jälleenmyynti-arvo saati että nämä kestäisi pikkuveljelle....."
Housut on nyt ollut kevään ja tämän alkusyksyn käytössä ja kauniisti raapaleiset polvet ja aivan ihanasti ilmastoidut puntit! Vaikkakin sanon poikasiani ritareiksi niin tarviiko niissä vaatteissa taistella kuin suurinta lohikäärmettä vastaan?

Mutta se pitää sanoa että tykkään kyllä noista NameIt:n housuista. Pitävät oikeasti vettä, kertaakaan ei olla tarvittu niiden kanssa kurahousuja. Hintansa arvoiset siis siinä mielessä. Ehkä vika on käyttäjässä. Minkä takia pikku-poikien vaatteiden polvia ei voi vahvistaa vaikka raudalla! Sama on kengissä... Ne vikingit on parhaat, mutta kun niillä pelataan palloa,juostaan kilpaa,taistellaan, kiipeillään puussa, hypitään kuralätäköissä, tutkitaan joka hemmetin metsän nurkka niin onhan ne sen näkösetkin! Ei mene nekään kiertoon...

Onneksi on vielä tuo pienempi ritari. Mutta kohta se täyttää sen maagisen 3vuotta ja sen jälkeen ei löydy enää yhtään ehjää housunpolvea eikä lenkkaria. Saati ulkoilupukua.....
Kuten äitini toteaa: "Pojat o poikia ja niillä on aina polvet rikki!"
Kierrätän sitten 100cm paitoja tästä eteenpäin...

1 kommentti:

  1. Meillä on siis ilmeisesti jotakin hyötyä siitä että vaatteita on ihan tuhottomasti, yksikään sisävate ei käytössä meillä pääse oikeen kulumaan ja kaikki oon voinu vielä kierrättää (mitä oon malttanut...). Huutispaketeista sitten on tullut huonokuntoisempaakin meille ja ne oonki melkein poikkeuksetta laittanut kiertoon. ;)Ulkovaatteetkin suht hyvänä säilyneet kun niitäklin niin monet (yleensä 2-3 haalaria + 3-4 ousut+takki pukua per vuodenaika/lapsi).

    Meillä on ollut tähän mennessä kalliimmat ulkovatteet aina reimaTECcejä ja jotenkin vasta nyt oon hoksannu kokeilla muita. Nuorimmalla (joka on polvien suurkuluttaja kun juoksee jatkuvalla syötöllä vain todetakseen että taas ollaan kumossa)oon todennut että reimaTECin ja molokidsin välillä on todellakin eroa. ReimaTECn uutena ostettu housut+takki yhdistelmä on jo selkeesti polvien kohdalta kulunut vaikkei varsinaisia naarmuja ole ja pitävät vettä kun sitten taas todella paljon reippaammin pidetty molon haalari on täysin uudenveroinen edelleen, ei pienintäkään kulumaa missään! Nyt siis metsästelemään moloa reimaTECin sijaan....

    Toista on sitten reimaTEC+, joka on selkeesti kestävämpää kuin pelkkä TEC. Reiman alennusmyynneiltä maltoin juuri ja juuri ostaa mustat välikausihousut (-40% jälkeenkin hinta on omassa mittapuussani törkeä) vaikka siinä värissä vielä taatusti näkyy kuluma helpoiten. Nämäkin on nyt pysyneet aivan uudenveroisena mutta eivät nyt ihan hirmu paljon oo käytettykkään kun jotenkin sitä hoitoon pukee mieluummin noita muita mistä ei oo itse sitten maksanut niin paljoa.... Mutta kyllä näissä eron pelkkiin tec housuihin huomaa joten näitä voin itse suositella myös muille!

    Eli täältä lähtee pisteet molokids haalarille joka erittäin kovassa käytössä ei oo mennyt yhtään miksikään, samoin kuin sitten keskinkertaisella kulutuksella olleille reimaTEC+ housuille. :) Ja kummankin kohdalla vedenpitävyys 100%.

    VastaaPoista